ΕΠIΣΚΕΨΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦIΜΩΝ

P4141884

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2013 μια ομάδα φοιτητών πεμπτοετών του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφτηκαν την εταιρία ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε., στα πλαίσια του μαθήματος της σχολής τους «Συσκευασία Τροφίμων». Παρακολούθησαν παρουσίαση από τον κ. Γιώργο Κουβουτσάκη, Υπεύθυνο Ποιότητας της ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε. με θέμα:
«Ο επίσημος έλεγχος υλικών συσκευασίας τροφίμων, η ασφάλεια συσκευασίας στην αλυσίδα τροφίμων, καθώς και η περιβαλλοντική διαχείριση συσκευασίας».
Ο κ. Κουβουτσάκης ανέλυσε ποικίλα θέματα καταλληλότητας των υλικών συσκευασίας τροφίμων. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη Νομοθεσία που διέπει τη συσκευασία τροφίμων, τα είδη των χημικών ελέγχων που πρέπει να γίνονται και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη «Δήλωση Συμμόρφωσης», το σημαντικότερο σημείο ελέγχου, καθώς και στον τρόπο που τεκμηριώνεται και επαληθεύεται. Αναφέρθηκε στην ευαισθητοποίηση της εταιρίας στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, εξηγώντας την αξία της εφαρμογής του Κανονισμού EMAS, την οποία ακολουθεί η ΜΕΤΡΟΝ Α.Ε.
Τέλος, ανατέθηκε ερευνητική εργασία σε δύο φοιτήτριες για το θέμα που έχει απασχολήσει την συσκευασία τροφίμων και αφορά τη «μετανάστευση της βενζοφαινόνης» στα τρόφιμα, υλικό των βερνικιών που πολυμερίζονται με ακτινοβολία UV και που ελάχιστα υλικά λειτουργούν ως φραγμός προς το τρόφιμο αυτής της βλαβερής για τον οργανισμό ουσίας. Ακολούθησε ημίωρη ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, για να δουν οι φοιτητές τον τρόπο λειτουργίας και υγιεινής που τηρείται από τους ανθρώπους της παραγωγής.

P4141905P4141897