ΤΑ ΟΦEΛΗ ΑΠO ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Μέλι είναι το σακχαρούχο προϊόν, που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών (μέλι άνθεων) ή από γλυκιάς γεύσης εκκρίματα ειδικών εντόμων πάνω σε φυτά (μέλι κωνοφόρων) και το αποθηκεύουν στις κηρήθρες για ωρίμανση. Το μέλι έχει το 70-75% της γλυκύτητας της ζάχαρης. Το χρώμα, η γεύση και το άρωμά του ποικίλλουν ανάλογα με την προέλευσή του και τις συνθήκες παρασκευής και αποθήκευσης. Μέχρι την ανακάλυψη της βιομηχανικής ζάχαρης το 1800, το μέλι αποτελούσε το μόνο ευρύτατα διαδεδομένο γλυκαντικό. Η χρήση του μελιού ως τρόφιμο, φάρμακο ή αλοιφή, ήταν πολύ γνωστή σε διάφορους πολιτισμούς από την αρχαιότητα έως και σήμερα.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ο ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ και η δουλειά του».
Πηγή: http://freshbakery.gr