ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΑΠO ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΡΩΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΤΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η βρώμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή με πολλούς τρόπους. Συνήθως παρασκευάζεται ως πλιγούρι, μετά από τεμαχισμό των καρπών, ή ως αλεύρι βρώμης μετά από άλεση. Καταναλώνεται κυρίως σε μορφή χυλού, μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και ως συστατικό σε πολλές συνταγές, όπως για παράδειγμα σε γλυκά, μπισκότα και ψωμί βρώμης.
Μπορεί, επίσης, να καταναλωθεί ωμή. Στην Αγγλία η βρώμη χρησιμοποιείται και για την παρασκευή μπύρας.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Ο ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ και η δουλειά του».